Aandelenwaardering

Wat is de waarde van uw onderneming? De waarde van een onderneming is van vele factoren afhankelijk. Horatio waardeert niet alleen de aandelen, maar adviseert ook over de factoren die de ontwikkeling van de waarde van de onderneming bepalen.

WAARDE AANDELEN BEPALEN

Wij waardeerden o.a. de aandelen in een productie onderneming. Deze onderneming is in handen van twee aandeelhouders en afhankelijk van de persoonlijke kwaliteiten van een van de aandeelhouders. Horatio heeft haar eigen opvattingen ontwikkeld hoe daar mee om te gaan.

Ook werd ons opdracht verstrekt voor de waardering van een callcenter met grote mogelijkheden via internet. Horatio heeft haar eigen opvattingen hoe daarin de toekomst tegemoet dient te worden getreden.

Ten behoeve van de boedelscheiding binnen een familie waardeerden wij tezamen met horeca en onroerend goed deskundigen de aandelen in een grote onderneming op het gebied van recreatie. De afstemming van liquiditeit, Discounted Cashflow en marktwaarde maakten deze opdracht tot een van de meest interessante.

Bijzonder was de waardering van een middelgrote verzekeringsmaatschappij. Met name de solvabiliteitseisen van De Nederlandsche Bank beïnvloeden de prijs. Meer in het bijzonder bleef de opwaartse druk op de disconteringsvoet bestaan wegens de blijvende onzekerheid ten aanzien van de dreiging van opkomende markten. Er is een toenemende belangstelling voor het door ons ontwikkelde Earn-Out pricingmodel.

WIJ BEREKENEN DE WAARDE VAN UW AANDELEN

Bij Horatio Assurance zijn wij gespecialiseerd in het waarderen van uw aandelen. Wij helpen u bij het berekenen hiervan. Vraag vrijblijvend een consultancy gesprek op met een van onze specialisten. 

Nieuws