Eppo Horlings

Eppo Horlings (1944), registeraccountant en financieel specialist maakte op een voor velen pensioengaande leeftijd alsnog een ambitieuze stap. Hij startte in 2007de Horatio Assurance Group, een afsplitsing van een door hem zelf 42 jaar geleden opgericht gerenommeerd accountantskantoor.

'Bij sturen op vooruitgang past probleemoplossing' 

Naast zijn jarenlange werkzaamheden als accountant staat hij tevens te goeder naam en faam bekend als gerechtelijk deskundige en adviseur in grote schadezaken betreffende nadeelcompensatie, onteigening en planschade, en in conflicten op het gebied van aandelenwaardering.
Daarnaast heeft Horlings meer dan 30 jaar ervaring als docent aan verscheidene universiteiten en is hij auteur van diverse boeken op het gebied van financiële onderwerpen, als Balanslezen, wat zeggen de cijfers? Naast zijn colleges aan de universiteit verzorgt Eppo Horlings regelmatig cursussen voor onder andere advocaten en ondernemers.

HIGH END  FINANCIËLE SERVICE

‘Horatio biedt high end financiële service, voor high end ondernemers met grenzeloze ambitie. Klanten zijn er in vele gedaanten. Enig onderscheidend vermogen kan dan ook geen kwaad. Wij richten ons op die ondernemers die dag en nacht bezig zijn om de ‘high end’ van hun toegevoegde waarde in de markt proberen te bereiken. Met hen willen wij een win-win situatie bereiken.

Om een business van de grond te krijgen is ondernemerschap, creativiteit en een innovatieve instelling vereist. Als met succes aan die factoren wordt voldaan gaat een organisatie groeien en neemt de aandacht voor het organiseren van de bedrijfsvoering toe. De uitvoering van de core-business krijgt dan de overhand. Samenstellen van jaarrekeningen, accountantscontroles, belastingaangiftes en het voeren van de administratie zijn het noodzakelijk kwaad van het bedrijfsleven. Werkzaamheden die goed aansluiten bij een standaard accountant. Net zoals onze klanten geen standaard producten in een standaard markt bieden, houdt ons werk ook niet op bij de standaard accountantsdienst. Bijblijven met de ontwikkeling van de klant vereist een brede en diepe interesse in het doen en laten van zijn ondernemen. Passie in de dienstverlening en interesse en aandacht voor de klant zijn daarbij niet te missen elementen voor ons. En wel zodanig dat zijn financiële besturing optimaal is. We schuwen de uitdaging niet, net zoals wij de uitdaging van spraakmakende claims steeds succesvol hebben afgerond. Inmiddels hebben we meer dan 500 claims met een claimwaarde van 1 miljard euro afgehandeld.

De uitdaging in dit vak is om de balans aan te brengen in het ondersteunen en aanmoedigen van ambitie, maar tegelijkertijd de beide benen op de grond te houden als het aankomt op de verantwoording. Dat is een fantastisch dynamisch spanningsveld. We kennen allemaal de fraudegevallen, waarbij de dynamiek gepaard gaat met corruptie. Het gebeurt maar al te vaak dat ondernemers die te hard van stapel lopen de cijfers moeten ‘opleuken’ om maar te doen alsof de ambitieuze en enthousiaste doelstellingen behaald zijn. Je ziet vaak dat mensen met grenzeloze ambitie weinig oog hebben voor de verantwoording.

FINANCIELE SPECIALISTEN MET VISIE EN LEF

En daarnaast zie je dat de doorsnee accountants weinig oog hebben voor ambitie. Mijn mensen hebben dat nou juist wel. Wij ondersteunen ambitie en zijn daar niet bang voor. Bij ondernemers met passie en dromen past een financieel specialist met visie en lef. Tegelijkertijd is het dan dus de kunst om met beide benen op de grond te blijven wat betreft de verantwoording. Dat spanningsveld is heerlijk, en daarom heb ik nog altijd zin om in die markt te opereren.

Iedereen kan rekenen. Maar het gaat erom hoe je met alles daaromheen omgaat.

En zoals onze accountants terecht zeggen:

“Wij zijn niet klaar als het boekje er ligt. Dan beginnen we pas. Wij zijn namelijk financiële specialisten die pro-actief meedenken, adviseren en graag met onze klanten om tafel zitten om goed te praten. Bijzonder aan ons is ook dat we beide kanten bespelen, zowel de businesswereld als de overheid."

Nieuws