Peter van Haeften

Peter van Haeften (1963) studeerde in 1996 af als registeraccountant. Vanaf 1987 was hij werkzaam in de internationale controlepraktijk bij Moret Ernst & Young waarna hij zijn loopbaan heeft voortgezet als controller bij een logistiek dienstverlener. Na zeven jaar maakte hij de terugkeer in de accountancy bij Horlings Brouwer & Horlings. Sinds 2008 is Peter van Haeften ingeschreven in het Landelijk Register van Gerechtelijk Deskundigen.

‘Aangezien ik door de jaren heen aan talrijke schadezaken heb gewerkt, en door mijn jarenlange ervaring als accountant, heb ik zoveel verschillende bedrijven en derhalve zoveel verschillende jaarrekeningen gezien en moeten analyseren, dat ik een enorme verdieping aan mijn reguliere accountancywerkzaamheden kan geven. Ik ben daardoor beter in staat om jaarrekeningen te analyseren en beter in staat te bekijken waar de knelpunten zitten, en derhalve een ondernemer te adviseren. Daarom heeft mijn werk als accountant dan ook raakvlakken met de business advisory, met onderwerpen als toegevoegde waarde, rendement, financieren, investeren.

En aangezien ik ook als controller intern bij bedrijven heb gewerkt ben ik zeer goed bekend met de grillen, en met de problematiek van de administratieve verplichtingen, van ondernemers. Ik ben dan ook nauw betrokken bij het opstellen van de administratie van mijn klanten. Van starters tot grote ondernemingen.

Ondernemers moeten hun ambitie kunnen kwijtraken in hun administratie. Ik stimuleer ze daarin, en adviseer ze welke weg ze administratief gezien moeten volgen om hun ambitie te kunnen waarmaken. Zonder dat ze hun creativiteit kwijtraken uiteraard. Wij houden van ondernemers met ideeën. En veel ondernemers gaan vandaag linksaf, maar willen morgen rechtsaf. De administratie moet dat kunnen volgen, ondersteunen, en de consequenties daarvan kunnen dragen.’

Nieuws